Utvalda nyheter, intervjuer och nyheter på PfizerPro

 

San Antonio Breast Cancer Symposium 2020

San Antonio Breast Cancer Symposium blev i år virtuellt såsom de flesta andra kongresser. Vi har bevakat kongressen och gjort intervjuer med svenska experter kring deras forskning som presenteras. Ta del av ett par videointervjuer.

Se våra videointervjuer

Intervju med Claudia Lundgren och Henrik Lindman om deras poster

Claudia Lundgren och Henrik Lindman presenterade en studie på SABCS 2020 där de tittat på överensstämmelsen mellan grovnålsbiopsi och det slutgiltiga operationsmaterialet i en treårig kohort av primära bröstcancerpatienter som diagnostiserades vid Akademiska Sjukhuset i Uppsala. Läs hela intervjun!

Här läser du intervjun

Rökstoppsprojektet – ett nationellt samarbetsprojekt mot tobak

Rökstoppsprojektet är ett nationellt forskningsprojekt som stödjer avvänjningsenheter för tobak. Projektet är öppet för alla som vill ha hjälp med att utvärdera sina behandlingar. Dessutom är det en viktig del i arbetet mot regeringens mål om ett rökfritt Sverige 2025.

Läs mer om rökstoppsprojektet

Information om Pfizer i Sverige och coronaviruset

Coronapandemin fortsätter att sprida sig över världen och vi på Pfizer jobbar för högtryck för att säkra tillgången till våra läkemedel och vacciner och monitorerar kontinuerligt tillgången till våra produkter.

Pfizer i Sverige och coronaviruset

Pfizer för kampen mot covid-19 på många fronter

Pfizer samarbetar med ett stort antal aktörer inom hälsovårdssektorns hela innovationssystem, allt från stora läkemedelsbolag till mindre bioteknikbolag, från nationella myndigheter till akademiska institutioner, för att möta den globala hälsokrisen som orsakats av covid-19.

Pfizer för kampen mot Covid-19 på många fronter

Fragmin (dalteparin natrium) fyller 35 år

Fragmin (dalteparin natrium) fyller 35 år. För att uppmärksamma jubilaren har vi intervjuat forskarna Erik Holmer och Ulf Lindahl, som tog fram Fragmin på 80-talet.

Se intervjun om Fragmin som fyller 35 år