I FOKUS

Ta del av utvalda nyheter, intervjuer och artiklar som vi vill lyfta fram lite extra på Pfizerpro

Article

ESMO Breast Cancer 2021

ESMO Breast Cancer blev även i år en virtuell konferens.  ESMO BC award gick i år till Andrew Tutt för hans forskning och translationella arbete med fokus på BRCA2 och PARP inhibitorer.  Vi har bevakat kongressen och intervjuat flera av de svenska experterna som presenterade.

ESMO 2021
Full article

Patientfall vid behandling med CDK 4/6-hämmare

Patientfall 1: Val av behandling beroende på patientens ålder. Det första patientfallet är skapat tillsammans med Antonis Valachis, Docent i Onkologi, Örebro Universitet. Fallet diskuterar Val av behandling beroende på patientens ålder.

Du som prenumerant på PfizerPro nyhetsbrev med inriktning onkologi kommer under våren erbjudas fortbildning med ett antal patientfall som underlag. Håll utskick i din inkorg!

Patientfall
Alex-AI-Rökavvänjning-PfizerPro
Video

Alex AI - digitalt slutarökastöd för din patient

Se filmen om Alex AI, som är en helt digital sluta röka-coach. Appen kan användas både för att sluta röka på egen hand, som stöd tillsammans med läkemedel eller för att fortsätta hålla sig rökfri. Alex är baserad på KBT och är helt kostnadsfri.

Alex AI
SABCS 2020 - PfizerPro
Webinars

San Antonio Breast Cancer Symposium 2020

San Antonio Breast Cancer Symposium blev i år virtuellt såsom de flesta andra kongresser. Vi har bevakat kongressen och gjort intervjuer med svenska experter kring deras forskning som presenteras. Ta del av ett par videointervjuer.

SABCS
Claudia Lundgren och Henrik Lindman SABCS 2020 PfizerPro
Full article

Intervju med Claudia Lundgren och Henrik Lindman om deras poster

Claudia Lundgren och Henrik Lindman presenterade en studie på SABCS 2020 där de tittat på överensstämmelsen mellan grovnålsbiopsi och det slutgiltiga operationsmaterialet i en treårig kohort av primära bröstcancerpatienter som diagnostiserades vid Akademiska Sjukhuset i Uppsala. Läs hela intervjun!

SABCS
Rökstoppprojektet
Full article

Rökstoppsprojektet – ett nationellt samarbetsprojekt mot tobak

Rökstoppsprojektet är ett nationellt forskningsprojekt som stödjer avvänjningsenheter för tobak. Projektet är öppet för alla som vill ha hjälp med att utvärdera sina behandlingar. Dessutom är det en viktig del i arbetet mot regeringens mål om ett rökfritt Sverige 2025.

Rökstopp
Full article

Information om Pfizer i Sverige och coronaviruset

Coronapandemin fortsätter att sprida sig över världen och vi på Pfizer jobbar för högtryck för att säkra tillgången till våra läkemedel och vacciner och monitorerar kontinuerligt tillgången till våra produkter.

COVID-19

Pfizer för kampen mot covid-19 på många fronter

Pfizer samarbetar med ett stort antal aktörer inom hälsovårdssektorns hela innovationssystem, allt från stora läkemedelsbolag till mindre bioteknikbolag, från nationella myndigheter till akademiska institutioner, för att möta den globala hälsokrisen som orsakats av covid-19.

COVID-19

Fragmin fyller 35 år

Fragmin (dalteparin natrium) fyller 35 år. För att uppmärksamma jubilaren har vi intervjuat forskarna Erik Holmer och Ulf Lindahl, som tog fram Fragmin på 80-talet.

Fragmin 35 år